Algemeen

Kunst te Gast brengt op 1 juni spraakmakende Nederlandse en regionale kunstenaars bijeen in de koetshuizen aan de karaktervolle hoofdstraat De Gast in Zuidhorn. Een unieke combinatie van kunstwerken, bijzondere huizen en ontmoetingen tussen bezoekers en exposerende kunstenaars. Het thema dit jaar is ‘kinetische’ of ‘bewegende’ kunst; bewegende objecten waar de bezoeker omheen kan draaien, andere gezichtspunten innemen, aanraken én beleven. Zo is Kunst te Gast een spannende beleving voor jong en oud, die bovendien gratis toegankelijk is.

Door de autovrije straat rijden kunstvoorwerpen van bekende kunstenaars én van kinderen uit Zuidhorn, er zijn workshops voor kinderen, het is aangenaam verpozen bij de koetshuizen en ’s avonds wordt de straat omgetoverd in één lange tafel. Het publiek kan zich aanmelden voor een gezamenlijk diner ter afsluiting van het festival. Zo is de gastvrije straat in Zuidhorn voor één dag het domein van verrassing en fantasie.

De zeventien kunstenaars worden speciaal rond dit thema geselecteerd door curator Gea Smidt onder de artistieke leiding van Kees Botman. Hun werken vormen een breed pallet rond het thema: van kleurdynamiek tot mechaniek, van beeldend werk tot audio-installaties. Zij tonen hun werk in de beschikbare koetshuizen, lichten het toe en gaan een dialoog aan met het publiek.

Kunst te Gast wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Zuidhorn, de provincie Groningen en een zestal regionale en landelijke fondsen.


Klik voor uitvergroting