Kunstenaars 2013
« Terug naar het overzicht

De Gast 38

Arjen Boerstra

Arjen Boerstra fotografeert, filmt en schildert, hij bouwt torens en gebouwen, voer- en vaartuigen, zeppelins, vliegers en vliegtuigen. Hij creƫert een ontdekkingstocht aan de hand van persoonlijke motieven die dicht bij ervaringen uit zijn jeugd liggen. Op zoek naar de basis en bewust van een romantisch verlangen naar het verleden, ontstaan multidisciplinaire kunstprojecten waarin hij zelf vanuit verschillende personages een rol speelt. Zijn waarnemingen en gebeurtenissen spelen zich vaak af in het decor van het landschap. Via deze link kun je een videoverslag bekijken van Arjen zijn werk tijdens Kunst te Gast 2013: http://vimeo.com/67711355.

Wat laat Arjen zien?

Scenario 1. Arjen Boerstra gaat fietsen op een fiets met een videocamera die via een spiegelbol de omgeving vastlegt. De beelden vanuit dit bijzondere standpunt worden elders vertoond.

Scenario 2. Arjen Boerstra filmt vanuit een helium ballon de ruimte van de gereformeerde kerk, waarin zijn werk van de afgelopen 15 jaar op theatrale wijze wordt gepresenteerd. De videobeelden worden ter plekke vertoond.


http://www.arjenboerstra.nl

 


Klik voor uitvergroting


Klik voor uitvergroting