Nieuws archief 2013
« Terug naar nieuws-archief 2013

Namen kunstenaars Kunst te Gast bekend


29 mei 2013

3 mei 2013 De line-up van kunstenaars is bekend die op zaterdag 1 juni naar Zuidhorn komen voor het vernieuwde festival Kunst te Gast. De 16 kunstenaars krijgen ieder een koetshuis beschikbaar gesteld van de deelnemende patriciërswoningen aan De Gast. Deze koetshuizen worden voor één dag hun creatieve domein. Deelnemende kunstenaars zijn: Arjen Boerstra, Koos Buist, Lobke Burgers, Rob Grip, Matthias König, Frans Roovers en Huub de Bode, Adri Schokker, Els Schuch, Emiel van Straalen, Patricia Suer, Oscar Venema, Sander Vermeulen, Jos Volkers, Marcel de Vries en Efrat Zehavi. Allen concentreren zij zich op het thema: beweging en bewogen worden, het festival draait dit jaar om een actieve kunstbeleving rond kinetische (bewegende) kunst door en voor publiek.

Twee derde van deze kunstenaars komen uit het Noorden, één derde uit de rest van het land. De kunstenaars kennen elkaar inmiddels, wat voor de organisatie van groot belang is voor het festival. Zij stimuleren samenwerking en inspiratie tussen kunstenaars, in de hoop dat dit vruchten afwerpt voor volgende festivals van dit genre in Zuidhorn. Kunst te Gast is en blijft tot op heden het enige festival in zijn soort in de regio.

Artistiek directeur Kees Botman en curator Gea Smidt lichten toe op basis waarvan ze deze kunstenaars hebben geselecteerd: ‘We hebben kunstenaars geselecteerd die mobiliteit en beweging symboliseren. Het publiek kan iets ervaren. De ene keer is het publiek onderdeel van het kunstwerk, de andere keer helpt het publiek de kunstenaar het werk (verder) te ontwikkelen, dan wel doet zelf actief mee om een werk te maken. Interactie met het publiek is de drijfveer van dit festival.’

Locatie: De Gast, Zuidhorn

Datum: Zaterdag 1 juni, 11.00-17.00 uur met aansluitend een diner in de straat

Entree festival: Gratis