nieuws: Algemeen - Persberichten

Jazz te Gast 2015

22 februari 2015

Na de succesvolle editie van Kunst te Gast in 2013 met Kinetische Kunst staat de karaktervolle hoofdstraat De Gast in Zuidhorn op 6 juni in het teken van muziek. Jazz te Gast brengt spraakmakende (inter)nationale en regionale musici bijeen die in een bijzondere setting en bezetting samenspelen.

Zo heeft het festival een eigen ‘Artist in residence’. Dit is Michael League, bandleider van de zeer succesvolle Amerikaanse groep Snarky Puppy. Speciaal voor Jazz te Gast gaat League muziek schrijven voor een strijkersensemble. Dit wordt alleen op Kunst te Gast uitgevoerd en vormt daarom een uniek concert. Aan dit optreden werkt onder andere de geliefde zangeres en alleskunner Shirma Rouse mee. Ook zal Michael League een workshop/masterclass geven. Shirma Rouse treedt verder op in de eigenzinnige en hippe samenstelling van trompettist Rik Mol, dj Sandstorm en saxofonist Tim Wes.

Op internationaal vlak is er een intiem concert van de Noorse saxofonist en koehoornspeler Karl Seglem en de Zwitserse pianist Christoph Stiefel. Begin dit jaar bracht het tweetal de cd 'Waves' uit bij het Nederlandse label Challenge Records. Seglem is een grootheid in Scandinavië waar hij al jaren aan de top speelt en ruim twintig jaar zijn eigen label runt. Ook Stiefel tourt veel in Zwiterland en Europa.

De concerten vinden plaats in diverse tuinen aan de Gast en er is één hoofdpodium in de landgoed- achtige tuin van residentie ‘Arnichem’. Ook op straat is er muziek en zijn er presentaties van workshops van scholen. Zo is de gastvrije straat in Zuidhorn voor één dag het domein van verrassende jazzmuziek.

Nog een keer terugkijken naar Kunst te Gast 2013? Bezoek dan het Archief Kunst te Gast 2013