nieuws: Algemeen - Persberichten

Noordpool Orkest spetterende afsluiting Jazz te Gast 2015

19 april 2015

Het 42-koppige Noordpool Orkest verzorgt op zaterdag 6 juni de spetterende afsluiting van Jazz te Gast 2015, aanvang 20.00 uur. In de prachtige tuin van Arnichem aan de Zuidhornse Gast geeft het orkest een uniek concert waaraan diverse gastsolisten meedoen, zoals zangeressen Shirma Rouse en Kim Hoorweg, saxofonist Karl Seglem, pianist Christoph Stiefel en bassist (Artist in Residence), Michael League (Snarky Puppy).

Kaarten à € 17,50 zijn vanaf 27 april te koop bij delicatessenwinkel ’t Kappertje (Hoofdstraat 29b, Zuidhorn) en via de website.


Het Noordpool Orkest, onder leiding van Reinout Douma, verlegt muzikale grenzen. De bigband met strijkers en houtblazers kiest voor ongebruikelijke bezettingen en brengt elementen van rock, jazz, hiphop en pop ten gehore. Het Noordpool Orkest speelde in 2014 voor ruim 50.000 man publiek op het mainstage van Pinkpop samen met Ed Kowalczyk, de voormalige frontman van rockband Live. Eerdere samenwerkingen met onder andere Bert Visscher, Sandra van Nieuwland, Janne Schra en Noord Nederlandse Dans laten zien dat het Noordpool Orkest op zoek blijft naar uiteenlopende muzikale projecten.

Jazz te Gast

Jazz te Gast brengt op 6 juni spraakmakende (inter)nationale en regionale musici bijeen die in een bijzondere bezetting samenspelen in een sfeervolle omgeving. De concerten vinden plaats in diverse prachtige tuinen aan de Gast. Ook op straat is er muziek. Het middagprogramma is gratis. Om zes uur is er een diner op straat en ’s avonds sluit het Noordpool Orkest het festival spetterend af. Zo is de gastvrije straat in Zuidhorn voor één dag het domein van verrassende jazz.

Het festival heeft een eigen ‘Artist in residence’. Dit is Michael League, bandleider van de zeer succesvolle Amerikaanse groep Snarky Puppy. Speciaal voor Jazz te Gast schrijft League muziek voor een strijkersensemble. Dit wordt alleen op Jazz te Gast uitgevoerd en vormt daarom een uniek concert. Aan dit optreden werkt onder andere zangeres en alleskunner Shirma Rouse mee. Ook zal Michael League een masterclass geven. Shirma Rouse treedt verder op in het eigenzinnige en hippe Jazz Mash, samen met trompettist Rik Mol, dj Sandstorm en saxofonist Tim Wes. Ook deze bijzondere samenstelling van artiesten is speciaal voor Jazz te Gast. 
Op internationaal vlak is er een intiem concert van de Noorse saxofonist en koehoornspeler Karl Seglem en de Zwitserse pianist Christoph Stiefel. Er is ook een talentstage met aanstormend talent uit het Westerkwartier.


Om zes uur is er een diner aan een lange tafel op straat (inloop vanaf 17.30 uur)

Kaartverkoop:

Noordpool Orkest & guests
€17,50 | Aanvang: 20.00 uur | Via delicatessenwinkel ’t Kappertje (Hoofdstraat 29b, Zuidhorn) en via jazztegast.nl)

Diner op de Gast
€12,50 | Aanvang: 18.00 uur | kaartverkoop via ’t Kappertje.

Middagprogramma
Entree gratis | Aanvang: 14.00 uur

Meer informatie op www.Jazztegast.nlKlik voor uitvergroting