« Terug naar het overzicht


Michael League

De ‘Artist in residence’ van Jazz te Gast 2015 is Michael League, bassist, componist, arrangeur, producer en bandleider van de Amerikaanse superjazzfunkband Snarky Puppy. Speciaal voor Jazz te Gast schrijft hij een concert voor strijkers en zangeres Shirma Rouse. Hij geeft een workshop en werkt met scholieren uit Zuidhorn en is ’s avonds gastsolist bij het Noordpool Orkest.


Snarky Puppy is een fenomeen op het gebied van jazz, funk en poprock, en wordt alom geprezen om hun enorme live reputatie. Geleid door Michael League experimenteert de band met veel stijlen, waarbij rauwe funk, soul, progressieve rock en jazz tot de vaste ingrediënten behoren.

Snarky Puppy tourt over de hele wereld en was in Nederland te zien op het North Sea Jazz Festival. De band nam het livealbum 'We like it here' op met publiek in de Utrechtse Kytopia-studio van Kyteman en deed dat dunnetjes over in het Energiehuis in Dordrecht met het Metropole Orkest, waarvan dit voorjaar de dvd 'Sylva' verschijnt.

Michael League werkte onder andere samen met Kirk Franklin, Musiq Soulchild, Adam Rogers & Ari Hoenig en Patti Austin en hij won samen met zangeres Lalah Hathaway een Grammy Award in 2014.

Zie ook: Jazzism.nl/North Sea Jazz Festival 2014
Lees hier het artikel: "Snarky Puppy’s Dutch Connection" [pdf]
Door: Angelique van Os


Meer informatie:
www.snarkypuppy.com


 


Klik voor uitvergroting